Csipke melltartó

Mostanában nagyon divatos ruhaneműnek számít a csipkemelltartó. És a jó hír, hogy mindezt otthon gyorsan és költséghatékonyan el is készítheted...




Amire szükséged lesz:

 - csipke (nagysága a mellmérettől függ)
 - fekete gumiszalag kétféle méretben ( 2,5 cm széles, illetve 3 mm széles)
 - régi melltartóból kiszerelt kapocs

A képen látható két háromszög a melltartó egyik részét fogja képezni és az íves oldaluknál fogva lesznek összevarrva. A háromszögeket a saját mellméreted szerint tervezd meg. A háromszögeket gombostűk segítségével a csipkéhez fogatjuk, majd körbevágjuk. Ugyanezt a műveletet ismételjük meg még egyszer, így kapjuk meg a melltartó másik részét is.



A két is háromszöget az íves oldal mentés fogjuk összevarrni (nem a szép csipkés oldal mentén). Ehhez illesszük össze őket gombostűk segítségével az összevarrandó felüknél. Ismételjük meg a másik két háromszöggel is.

A melltartó pántrésze gumiszalagból fog állni. Egy régi melltartóról szereljük le a kapocs részt (méteráru boltban azonban újonnan is vásárolhatunk). A kapcsokat tartó anyagrész oldalán a varrást bontsuk szét, hogy szétnyitható legyen.  


A gumiszalag végét dugjuk bele a szétnyitott résbe és varrjuk le. A gumiszalag másik végét ezután vágjuk el a kívánt hosszban (figyeljünk rá, hogy felvételkor valamelyest nyúljon meg a gumiszalag, így nyújtva tartást). 
A melltartóhoz a háromszögeket kívül szükség lesz egy téglalap alakú csipkerészre is, ezzel fogjuk a mell alatti gumirészt befedni. 


A téglalapot hajtsuk rá a gumipántra, majd gombostűk segítségével rögzítsük. Varrógéppel varrjuk le a gumipánt mindkét szélét ( tehát nem csak azt az oldalt, ahol a csipkét rögzítjük).


A háromszögeket rögzítsük a gumipánthoz és varrógéppel szegjük le. 

Már csak a vállpánt maradt hátra. A mell méretétől függően válasszuk meg a vállpánt szélességét. Kézzel varrjuk fel a megfelelő helyekre. 

  


A megmaradt gumipántból még egyéb extra pántokat is kreálhatunk. A végeredmény pedig:

Jobboldali kép: etsy.com

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése