Ruhafestés jégkockával

Elő a fehér ruhákkal, mert miután megismerkedtél ezzel az új technikával, minden ruhádat át akarod majd alakítani. A folyamat titka a jég. A ruhafesték port a jégkockára kell szórni, és a jég olvadásával gyönyörű vízfesték hatást érhetünk el a kiválasztott anyagon. És még csak nem is maszatolunk össze semmit.



Amire szükséged lesz:
 - fehér anyag (ruha, ágyneműhuzat, bármi amit festeni szeretnél)
 - mosószóda
 - ruhafesték
 - jég

Nulladik lépésként áztassuk mosószódás vízbe az anyagunkat, majd öblítés után hagyjuk megszáradni. Szódát egyébként főleg környezettudatos boltokban találhatsz. Én a DM-ben szereztem be, töredék áron. Ehhez a projekthez csak kis mennyiségre lesz szükséged, de a maradékot felhasználhatod mosáshoz. Egyébként egy 100%-ban környezetbarát tisztítószerről van szó, amelynek használata során nem keletkezik káros anyag, így a vízbe juttatva nem szennyezzük környezetünket. 


A megszáradt ruhán ezután megkezdhetjük a ruhafestést. Szükséged lesz egy mély, keskeny edényre, például egy nagy vázára. Minél keskenyebb ugyanis az edény, annál több réteget tudunk megjelentetni a ruhánkon. 


A ruhafesték színét illetően próbáljatok meg élénkebb színeket választani, azok ugyanis sokkal szebben jelennek meg az anyagon. ÉN 100%-os pamut ruhát festettem, de a legszebb színhatást sifon vagy műszálas ruhán érhetitek el. A folyamat első lépéseként jeget helyezek az edény aljára, majd ruhafestéket szórok rá. Ezután belenyomom a ruha alját, majd ismét egy réteg jeget szórok rá, aztán rákerülhet még egy réteg ruhafesték, ezúttal más színű. Ezeket a lépéseket ismétlem egészen addig, amíg a teljes ruha az edényben végzi. Fontos hogy utolsó lépésként jég- rétegnek kell az edénybe kerülni, rajta a legutolsó réteg ruhafestékkel.  


Nincs más dolgunk ezután, mint ázni hagyni a ruhát, akár egy éjszakán át. Másnap mossuk ki a ruhát és gyönyörködjünk benne :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése