Padlizsánkrém

Mindenkinek van egy tuti padlizsánkrém receptje. Most mégis közzé teszek a sajátomat azok kedvéért, akik még nem próbálták volna. Személy szerint nekem mindig fenntartásaim voltak a padlizsánnal kapcsolatban, nem is szeretem, csupán ilyen krém formájában. Tökéletes előételként szolgálhat, vagy a meleg (és kevésbé meleg) nyári estéken egy szelet kenyérre kenve is isteni! A görög joghurtot kiváltva vegán és paleo étrendbe is beilleszthető.



A lehetőségek híján tepsiben sütöttem meg a padlizsánokat, de egy grillparti alkalmával is feldobhatunk párat belőle a rácsra, és ilyen formában is elkészíthetjük. Érdemes friss, feszes héjú, hosszúkás padlizsánokat választani elkerülve ezzel az esetleges keserűséget. FIGYELEM! Fém eszközök használatától befeketedik a padlizsán!

Amire szükséged lesz:
- 2 darab padlizsán
- pár evőkanál olaj
- 3 evőkanál görög joghurt
- 2 teáskanál mustár (nálam dijoni)
- só, bors ízlés szerint
- 1 kis fej hagyma (opcionális)


A padlizsánokat vágjuk ketté hosszanti irányban. Fektessük megfelelő méretű tepsibe, vágott felükkel felfelé fordítva. Vagdossuk be bátran, így hamarabb átsül. Locsoljuk meg 2-3 evőkanállal a padlizsánokat, a legjobb fújós fejű palackot használni, így elkerülhetjük a felesleges olajhasználatot. 180 fokon 40 -50 perc alatt megsütjük.




Miután megsültek a padlizsánok, kanállal kaparjuk ki a belső részüket, és aprítógépben (bár nem szükséges feltétlenül) keverjük össze a többi hozzávalóval. Sokan az 1 napi hűtőben érlelésre voksolnak és csak azután fogyasztják, én azonban még melegen szeretem. 





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése