Anyák napi ajándékötlet - Virág (kicsit másképp)


Bár Anyák napja csak egy hét múlva esedékes, de ha kézzel készített ajándékkal szeretnénk meglepni szerettünket, ideje előkészülni. Ha még nincs konkrét ötletet az ajándékot illetően, próbáld ki a körömlakkból készült virágot. Igen látványos, gyorsan elkészíthető és mégis csak saját gyártmány....

Amire szükséged lesz:
 - drót (a virágok számától és méretétől függ, mennyi drótra lesz szükséged, 1 virághoz körülbelül 3 méter szükséges)
 - körömlakk
 - lefűzhető genotherm (lefűzhető bugyi)




Ahogy az összetevők listájából is kiderül, nem egy anyagigényes projekttel lesz dolgunk. Az általam felhasznált drót egy régi gépből kiszerelt dróttekercs, a körömlakkok pedig régi, megunt lakkjaim közül valóak. Persze hobbiboltban is beszerezhetőek a hozzávalók...



Csak a körömlakkunk színe és a képzeletünk szabhat határt a virágok típusát illetően, én ezúttal rózsát készítettem. A virág 5 sziromból áll. Minden szirmot egy körülbelül 50cm-es drótdarab fog alkotni. Hajtsuk meg középen, hurkoz formálva, majd alakítsunk ki egy szirom formát, majd sodorjuk össze a drótot a hurok alatt. 



Ha ezzel megvagyunk, helyezzük a hurkot egy műanyag genothermre (ennek az eszköznek a segítségével tudunk iratokat lefűzni).

Nincs más dolgunk, mint kifesteni körömlakkal a hurkot. A genotherm lehetővé teszi, hogy a körömlakk megszáradása után könnyedén eltávolítsuk a körömlakkot róla. Arra ügyeljünk, hogy a körömlakk mindenhol érintse a drótot, illetve a körömlakkot csak közepes vastagságban vigyük fel. Pár óra alatt a szirom nagyságától függően megszárad a körömlakk.


Ha megszáradt a körömlakk, könnyedén elválik a genothermtől. Ne ijedjünk meg, ha nem szép szabályos a szirmunk, a drót mentén kisolló segítségével eltávolíthatjuk a nem kívánatos részeket.


Ahhoz, hogy a szirmok élethűek legyenek, meg kell hajlítanunk őket. A körömlakkból készített szirom nagyon jól formálható, arra azért figyeljünk, nehogy elszakadjon. Ha ez mégis megtörténne, próbáljunk utólag felvinni egy réteg festéket a sziromra. 


A szirmok elrendezésekor ügyeljünk arra, hogy a szirmok hasonlóan fedjék egymást, mint a valódi növény esetében. A virágot feldobhatjuk levelekkel, amelyek elkészítése teljesen analóg módon történik. Ha pedig kellő türelmünk és időnk van, egy egész csokrot készíthetünk körömlakkból.  


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése