Hivatalosan is beköszöntött az ősz, így egyre nagyobb támogatásra van szüksége a szervezetünknek, hogy ellenállóbak legyünk a vírusokkal és baktériumokkal szemben. A most következő turmix magas vitamintartalma és nagyon finom íze mellett a színével is tarol. Vegán és paleo. Fogyókúrázóknak, mindig rohanósoknak, betegeskedőknek tökéletes választás :)
Amire szükséged lesz:
- 2 db érett banán
- 1 nagy marék fagyasztott meggy
- 1 kis fej cékla, meghámozva (nyers)
- pár evőkanál víz (igény szerint)
Figyelem! Mindig friss vagy fagyasztott alapanyagot használjunk turmix készítésekor. A konzerveket, befőtteket kerüljük, a hő hatására ugyanis a vitaminok nagy része elvész. Az elkészítés roppant egyszerű: pakolj minden összetevőt a turmixgépbe és turmixold homogén állapotúra. Víz hozzáadásával hígíthatsz rajta.
A céklát nem kell megfőzni, nyersen kerülhet a turmixba. Ezáltal minden vitamint megőrizhetünk. Arra azonban figyeljünk, hogy nagyobb mennyiségben földes íze lehet.
A banán gazdag káliumban és magnéziumban, ami jótékony hatással van a vérkeringésre és a szívre. A meggyben található antioxidánsok segítik megőrizni a vénák falánk rugalmasságát. A kalcium, kálium és magnézium együtt dolgoznak a vér megtisztításán. A céklában van A-vitamin, sokféle B-vitamin tartalmának köszönhetően hatékony a daganatos betegségek leküzdésével szemben. Ásványi anyagok közül vas, magnézium, kálium, foszfor, nátrium és kalcium található a céklában. Szervezetünk egyetlen zöldségféle vastartalmát sem tudja annyira jól hasznosítani, mint a cékláét, így gyerekeknek, nőknek, vashiánnyal szenvedőknek kifejezetten ajánlott!
UPDATE: Többen kérdezték, hogyan turmixolom össze a nyers céklát. Mivel egy elég erős, 500 Wattos Imetec turmixgépem van, így gond nélkül viszi a félbevágott nyers céklát. Ha gyengébb géped van, érdemes kis kockákra felvágni a céklát, esetleg lereszelni.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése