Lisztmentes áfonyás muffin

Gondban vagyok a reform kajákkal. Eddig szinte az összes muffin-sütés próbálkozásom kudarcba fulladt. Sosem sikerült ugyanis elérnem a tökéletes állagot. Egy "édes rántotta" született legtöbbször, ahogy a barátom mondaná. Egészen mostanáig! Szuper finom és puha, omlós muffinokat sikerült sütnöm, mindezt liszt nélkül. Így gluténmentes és diétás is!



Amire szükséged lesz 6 db normál méretű muffinhoz:
 - 1  érett banán
 - 1 nagy tojás
 - 8 tk mogyoróvaj (földimogyoróvaj, de lehet mandulavaj, gesztenyevaj...)
 - 3 tk méz
 - 1 tk vanília kivonat
 - 1/4 tk sütőpor
 - csipet só
 - marék áfonya (vagy meggy, málna, szeder...)


Igyekezzünk beszerezni olyan mogyoróvajat, amely semmi mást nem tartalmaz, csupán mogyorót és sót, sok gyártó ugyanis telepakolja jelentős mennyiségű cukorral. A földimogyoróvaj egyébként az egyik legismertebb amerikai eledel (peanut butter). Vitaminokban nagyon gazdag, Magas az E és H vitamin tartalma, valamint rengeteg magnéziumot, vasat és cinket is tartalmaz. Jelentős a fehérjetartalma, így vegetáriánusoknak és vegáknak is nagy segítséget nyújthat az állati fehérje helyettesítésére.  


A muffin elkészítése egyébként roppant egyszerű. Végy egy turmixgépet és turmixold össze az összes hozzávalót az áfonya kivételével jó krémesre. 6 muffin formát bélelj ki muffin papírral és mehet bele a massza.


Szórjuk meg áfonyával, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 10- 15 percig. Mivel a földimogyorónak magas az olajtartalma, ezért nem használunk külön olajat a receptben és a papír sem fog a muffinokra ragadni. Tökéletes desszert!




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése