Mielőtt még bezárnád a böngésződ ablakát és többet a blogra rá se néznél, hadd nyugtassalak meg: az édesburgonyás palacsinta finom. Nagyon finom. Mindenféle édesítő nélkül is édes és a textúrája is puha, omlós. És a legjobb az egészben, hogy csupán két alkotóelem szükséges hozzá (ha a fűszereket nem számoljuk): tojás és persze édesburgonya. Tökéletes hétvégi reggeli.
Amire szükséged lesz személyenként:
- 1 nagyobb édesburgonya
- 2 tojás
- fahéj, citromhéj
Az édesburgonyát hámozd meg, kockázd fel és süsd meg a sütőben. Körülbelül 200 fokon 20 perc alatt megsül. Én sütőpapíron sütöttem, így zsiradékot sem igényelt. Ezután egy turmixgépben turmixold össze az édesburgonyát a tojással és a fűszerekkel, amíg egy homogén masszát nem kapsz. Igény esetén kevés vízzel hígíthatod.
Nem marad más hátra, mint a palacsinták kisütése kevés olajon: egy adag körülbelül egy evőkanálnyi masszának felel meg. Ebből az adagból nekem 6 pufi palacsintám lett.
Az édesburgonya egyébként a nevével ellentétben nem burgonyaféle, így például a paleo-ban is megengedett alapanyag. Gazdag C-vitaminban, béta-karotinban, B-vitaminokban és E-Vitaminban. A többi zöldségféléhez képest sok fehérjét tartalmaz (2g/100g).
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése