Házi málna fagylalt

Tombol a nyár, és ezzel együtt megérkezett az első recept is a blogra, méghozzá egy házi készítésű fagyi. Gyorsan elkészíthető csupán 3 összetevőből, egészséges, bababarát és persze nagyon finom. Vegán és paleo étrendbe is beilleszthető.


Amire szükséged lesz:
(Egy kisebb kenyérformának megfelelő méretű edényhez):
- 400ml kókusztej (1 konzerv)
- 250g málna (lehet eper, meggy... akár fagyasztott is)
- 1 jó érett banán
- turmixgép
- méz (opcionális)


Ami a kókusztejet illeti, lehetőség szerint válasszunk jó minőségűt, amely csak vizet és kókusztej kivonatot tartalmaz. Sajnos ez nem is olyan egyszerű feladat, legutóbbi vásárlásom során például 5 termékből csak egy felelt meg ennek a kritériumnak, a többi tele volt pakolva mindenféle stabilizátorral és tartósítószerrel.



A kókusztejet a receptben nem lehet helyettesíteni kókuszvízzel, más ugyanis a kettő struktúrája. A kókuszvíz a fiatal kókuszdió belsejében található folyadék, ami arra szolgál, hogy a kókuszdió fejlődése során minél vastagabb belső hús képződjön benne. Ezzel szemben a kókusztejet a kókuszdió reszelt húsából nyerik ki. Színre és ízre a tejre hasonlít, de annál sűrűbb. A konzervek esetében felnyitás előtt jól rázzuk össze a tartalmát, hogy krémes tejet kapjunk. Felbontás után a kókusztejet azonnal le kell hűteni és néhány napon belül fel kell használni, különben megromlik.


Tehát ha megtaláltad a megfelelő kókusztejet, nincs más dolgod, mint a gyümölcsöket és a kókusztej felét összeturmixolni. Amikor már krémes állagú, hozzáturmixoljuk a tej második felét is. Kóstoljuk meg a masszát, ízlés szerint édesíthetjük mézzel.



A krémes masszát töltsük az erre a célra kijelölt edénybe (nálam ez egy kenyérforma volt), és helyezzük mélyhűtőbe. Félóránként kavarjuk át, hogy elkerüljük a jégszilánkos fagyást. Persze a fagylaltkészítő gép segítségét is igénybe vehetjük :) Fogyasztás előtt kicsit hagyjuk állni szobahőmérsékleten. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése